Mörk sirap vs farinsocker

Hej, hittar inte farin socker i butiken men har redan mörk sirap och mörkt muskvadosocker.
2 dl farin socker står det i receptet (rågsiktslimpa).
Vad är bäst att använda mörka sirapen eller muskvadosockret? Och är mängden fortfarande 2 dl oavsett vad jag väljer?
Charlotte Storck

Kommentarer

  • Hej Charlotte,

    Vad konstigt att du inte hittar farinsocker i din butik. Produkten är listad på alla stora butikskedjor. Fråga personalen om de kan beställa hem den till dig nästa gång.

    Du kan byta ut farinsockret med både mörkt muscovadorörsocker och sirap. Det mörka muscovadorörsockret ger lite mer smak av lakrits än farinsocker och mörk sirap och mörk sirap smakar lite mindre än de andra två. Men alla tre passar bra till din rågsiktslimpa och du kan ta samma mängd som receptet säger. Eventuellt kan du behöva lite mer mjöl när du bakar med sirap eftersom sirap innehåller mer vätska än de andra produkterna.

    Vänliga hälsningar,
    Dansukker
    Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.